Wapiti Mountainbike Bredene

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

De WAPITI Mountainbike Classic Bredene was de tweede manche van het Mountainbike Kustcriterium: een regelmatigheidscriterium van in totaal 6 strandraces die plaatsvinden langsheen de Vlaamse Kust. Meer dan 600 mountainbikers daagden op in Bredene voor deze spectaculaire strandsport.

Bij de strandrace in Bredene bestond de mogelijkheid om in ploeg deel te nemen en 4 loodsen (Pascal Degraeve, Christian Claessens, Wouter Mazijn en Bart Mortelmans) en 1 gastrijder werden samengebracht om deze strandrace heelhuids uit te rijden... De start werd gegeven aan de Twins surfclub te Bredene. Met een stevige ZZW wind in de rug vertrok de LSVO ploeg met volle moed over de eerste golfbrekers. De eerste rijders sneuvelden bij het passeren van het eerste Noordzeeschelpenveld (lekke banden alom) maar de loodsen knipten de juiste zandbankjes op het strand en reden met volle vaart richting De Haan. Diepe kellen ter hoogte van de Vosseslag zorgden direct voor zoutnatte schoenen en sokken maar de extra kilootjes aan de trappers deerden onze rijders niet. Ter hoogte van de Vosseslag werd de Kustbaan overgestoken en het laatste mulle zand verdween van de banden. Terug richting Bredene werd gekozen voor een parcours doorheen de heuvelrijke duinen. De flessehals tussen de duindoornstruiken deed de rijders even weer op adem komen alvorens terug tegen de sterke wind op het harde strand te gaan rijden. Dan volgden nog twee lussen langsheen de Spinoladijk, rond de Halve Maan en over het harde strand terug richting Twins.

Vier van de vijf LSVO mountainbikers bereikten quasi terzelfdertijd de finish na 52'. De vijfde loods kampte met oriëntatieproblemen tijdens de race en mijmert nog steeds over z'n foute koers... Deze prestatie plaatste de loodsenploeg in het midden van het deelnemersveld van deze gevarieerde strandrace.

Na het fietsen kwam een herfstzonnetje het terras van de prachtige Twins surfclub verwarmen en een deugddoende blonde Grimbergen deed er zout en zand van het gezicht van de loodsen snel verdwijnen. De strandrace werd heel positief geëvalueerd en er wordt al uitgekeken naar een volgende editie, maar dan zeker met een voltallige loodsenploeg !