Uitstap Eupen 2022

Op 17 september nodigde bestuurslid Patrice Legein de LSV-leden uit voor een drankje en een hapje maar vooral voor een surprise-activiteit uit in het verre Eupen.

Na eerst de bruinste kroeg van de Oostkantons bezocht te hebben volgde de groep van 15 LSV'ers Patrice richting Barrage La Gillette voor de verrassing. Bleek onder een druilige regen een modderparkoers op zware electrische trottinettes op het programma te staan.

Fietstocht Belgische Loodsen Sociëteit 2022

Op dinsdag dertien september was het weer tijd voor de fietstocht van de soos. Hiernaast enkel sfeerbeelden met dank aan Davy om de foto's door te sturen.

Mototrip 2022 Bannegon -Loire- Canal de Berry

Als nieuwkomer in de LSVO mototoer kreeg ik de opdracht een korte samenvatting te maken van onze 7 daagse trip.  De bestemming was Bannegon (Centre Val de Loire - Frankrijk).  Niet al te dichtbij als bestemming en de heen en terug reis waren daarom opgesplitst in elk 2 dagen.  3 dagen zullen we rond Bannegon toeren

Fietstocht Groen Lint Oostende 4 juli 2022

Mooi weer en aangenaam gezelschap! Wat wens je als voorzitter nog meer als je een fietstocht organiseert? Niets eigenlijk.....

Bij de aanvang werden we uitgezwaaid door een oude gekende, Roger Allaert.

Het Groen lint rond Oostende is een fietsroute van om en bij de 35 km. Via Bredene, Oudenburg en Stene kom je op de zeedijk terecht ter hoogte van het Maria te duinen kerkje (Het Ensor-kerkje) in Mariakerke. Alle wegen zijn zeer fietsvriendelijk en voerden ons langs het kanaal van Plassendale en door de polders naar Stene.

Een middagpauze in het "'t Pomptje" in Stene was de ideale stopplaats, halfweg de route.

BBQ-Time Belgische Loodsen Societeit

Aangenaam weer, een goed jazz bandje, een lekkere BBQ, dit was het ideale recept voor een korpsoverschrijdende bbq, georganiseerd door de Belgische Loodsen Sociëteit.

Als eerste mocht LSVO de spits afbijten. De hoeve “Les Jardin de Jeanne” in Middelkerke was de ideale locatie.

Na een welkomsaperitief  en een babbel met de vele collega’s van andere korpsen werd er gesmuld van de lekkere barbecue.

Ondertussen werd gans het gebeuren opgeluisterd door een jazzbandje die het geheel perfectioneerde.

Internationaal EMPA Voetbal Tornooi 2022 - Warnemunde

Dit jaar vond het EMPA Loodsen voetbaltoenooi plaats in Warnemunde - Duitsland.

Erwin Michiels was het enige lid die LSVO vertegenwoordigde in Duitsland. Samen met de spelers van LSVA eindigden ze op de achtste plaats

Boottocht Ijzervallei - Lo-Reninge 21 mei 2022

Op Zaterdag 21 mei 2022 kwamen we met 9 personen samen bij De Hooipiete. We hadden prachtig mooi weer, in tegenstelling tot de vorige dag waar het KMI nog een waarschuwing code geel/oranje uitgaf voor onweer en wateroverlast.

We voeren in een mooie sloep van Fintele naar Knokkebrug. In de Herberg De Knocke was het druk maar gelukkig was er nog plaats in de tuin. Na een verfrissend drankje stapten we terug op de de sloep waar Peter ons naar het keerpunt "De Boot" voerde, een eindje verderop.

Na een dik uur varen waren we terug in Fintele. Op het mooie terras van dit restaurant werd er nog wat nagepraat bij de aperitief.

Ibis Uitstap 12 mei 2022

Na een gemis van 2 jaar mochten we dit jaar weer op stap met de Ibis jongeren van het 5de leerjaar. Omdat er in Vlissingen het Arsenaal definitief zijn deuren heeft gesloten, gingen we op zoek naar andere mogelijkheden.

Viering Jong Gepensioneerden 29 april 2022

Na 2 keer uitstellen vanwege de Covid-pandemie was het dan toch eindelijk zover. We hadden in totaal 19 leden die sinds de laatste viering in 2018 op pensioen gingen.

Omwille van de reeds vermeldde pandemie was het zeer moeilijk om een juiste datum te pikken. Hierdoor werden we confronteerd met het feit dat velen, nu alles weer mocht en het gevaar van zwaar ziek zijn een beetje geminderd was, andere verplichtingingen hadden of op reis waren. Toch zijn we deze leden niet vergeten en werden ze tijdens de speech van de voorzitter even vermeldt.

André Vantorre - 100 jaar

André Vantorre werd geboren te Heist op 19 maart 1922, zijn ouders hielden er een succesvolle viswinkel. Vader Vantorre overleed aan de gevolgen van het inademen van gas gedurende  WWI toen André 9 jaar was.

André is dan rond 1932 met zijn moeder naar Brussel (Laken), verhuisd waar hij naar de stadsschool ging. Hierna groeide het verlangen om te varen en hij kwam naar Oostende om de Staatsmarineschool (= Zeevaartschool Oostende) te volgen, waar hij de graad van bootsman haalde.