Internationaal EMPA Voetbal Tornooi 2022 - Warnemunde

Dit jaar vond het EMPA Loodsen voetbaltoenooi plaats in Warnemunde - Duitsland.

Erwin Michiels was het enige lid die LSVO vertegenwoordigde in Duitsland. Samen met de spelers van LSVA eindigden ze op de achtste plaats

Boottocht Ijzervallei - Lo-Reninge 21 mei 2022

Op Zaterdag 21 mei 2022 kwamen we met 9 personen samen bij De Hooipiete. We hadden prachtig mooi weer, in tegenstelling tot de vorige dag waar het KMI nog een waarschuwing code geel/oranje uitgaf voor onweer en wateroverlast.

We voeren in een mooie sloep van Fintele naar Knokkebrug. In de Herberg De Knocke was het druk maar gelukkig was er nog plaats in de tuin. Na een verfrissend drankje stapten we terug op de de sloep waar Peter ons naar het keerpunt "De Boot" voerde, een eindje verderop.

Na een dik uur varen waren we terug in Fintele. Op het mooie terras van dit restaurant werd er nog wat nagepraat bij de aperitief.

Ibis Uitstap 12 mei 2022

Na een gemis van 2 jaar mochten we dit jaar weer op stap met de Ibis jongeren van het 5de leerjaar. Omdat er in Vlissingen het Arsenaal definitief zijn deuren heeft gesloten, gingen we op zoek naar andere mogelijkheden.

Viering Jong Gepensioneerden 29 april 2022

Na 2 keer uitstellen vanwege de Covid-pandemie was het dan toch eindelijk zover. We hadden in totaal 19 leden die sinds de laatste viering in 2018 op pensioen gingen.

Omwille van de reeds vermeldde pandemie was het zeer moeilijk om een juiste datum te pikken. Hierdoor werden we confronteerd met het feit dat velen, nu alles weer mocht en het gevaar van zwaar ziek zijn een beetje geminderd was, andere verplichtingingen hadden of op reis waren. Toch zijn we deze leden niet vergeten en werden ze tijdens de speech van de voorzitter even vermeldt.

André Vantorre - 100 jaar

André Vantorre werd geboren te Heist op 19 maart 1922, zijn ouders hielden er een succesvolle viswinkel. Vader Vantorre overleed aan de gevolgen van het inademen van gas gedurende  WWI toen André 9 jaar was.

André is dan rond 1932 met zijn moeder naar Brussel (Laken), verhuisd waar hij naar de stadsschool ging. Hierna groeide het verlangen om te varen en hij kwam naar Oostende om de Staatsmarineschool (= Zeevaartschool Oostende) te volgen, waar hij de graad van bootsman haalde.