Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2019

Mountainbike Waasland

Om 12u hadden we afgesproken bij mezelf, Patrick Schevenhels voor een mountainbikerit van 55km langs de mooiste Wase wegen.
Olivier Francois en partner Saskia, Paul Hendrikx (the one and only) en Joerie Verlinden komen als eersten toe zodat we alvast al even kunnen bijpraten in mijn "man cave" alias poolhouse waar het haardvuur al gezellig knettert.
Nadat ook Jackie Hottinger, Mark Sermeus met zijn zoon Pieter en tenslotte André Carpentier toekomen, besluiten we aan tafel te gaan voor pistolets met beleg en verschillende groentjes om de sportieve activiteit alvast gezond te starten. 

Sportdag Vlaamse Ambtenaren Brussel 2019

17 september 2019, een dag waarop Vlaamse ambtenaren niet werken, maar Sporten!

Plaats van het gebeuren: Campus van de VUB te Brussel. Met zijn vieren waren we: Stanny De Witte, Peter  Swijsen, Marc Vanassche en Mark Sermeus.

 

Moto-vierdaagse Kordel - Eifel (D)

Na een tweetal jaren het Franse binnenland te hebben platgereden, trokken we dit jaar terug naar Duitsland. Kris had er een mooi hotelletje uitgezocht,, geleden te Kordel, aan de voet van Burg Ramstein. Tijdens de heenrit werd er afgesproken in Houffalize. Rond 13h was bijna iedereen aanwezig. We verwelkomden ook twee nieuwe motards van het Kust Korps, nl. Jean Paul Van Laere en Koen De Potter. Eén duo had nog andere verplichtingen in de voormiddag. Die zouden we dan terug zien in het Hotel.

The Crystal Ship Fietstocht Oostende 2019

Op zaterdag 24 augustus 20019 verzamelden een 10-tal sportievelingen aan de Lange Nelle voor een Culturele fietstocht door Oostende.

Wim nam de bende op sleeptouw en begeleidde ons doorheen de straten van Oostende en omliggende gemeenten.

Biesbosch 2019

Op zo 14/7 richtte het LSVO nog eens een” bootje varen “in. Gekozen werd voor het natuurgebied DE BIESBOSCH , nabij Dordrecht . Een waterrijkgebied tussen de Amer en de Nieuwe Merwede met tal van kanaaltjes .De fam Masson, Brams en Sermeus hadden de taak dit gebied onveilig te maken.

Wandeling Hoge Venen

Voor het derde jaar op rij was het ook dit jaar weer verzamelen geblazen in Eupen. 15 deelnemers die met volle moed de Hoge Venen gingen verkennen. Door omstandigheden (grote huwelijksfeesten in het hotel) hadden we ‘in extremis’ onze datum moeten aanpassen. Daardoor kwamen er een aantal afzeggingen omdat voor velen de maandag = werkdag.

Op de middag hadden we afgesproken in de lobby van het hotel. In groep ging we eerst een aperitiefje drink in het stamcafé van Patrice.

Uitstap De Haan

Twintig personen hadden zich ingeschreven voor de stadswandeling in De Haan. Het was prachtig weer wat natuurlijk in ons voordeel sprak. Onze vaste gids Joris kon een interessante en gevarieerde rondleiding naar voren brengen .

Om 13 uur stond een lekkere maaltijd ons op te wachten in Restaurant Macarel Ter Lepelem.

Iedereen was tevreden en kijkt reeds uit naar de volgende uitstap.

Uitstap IBIS

Tussen twee onweersachtige dagen in, koos LSVO, donderdag 6 juni 2019, uit als een prachtige dag voor een bezoek aan Vlissingen met de jongens van het Koninklijk Werk Ibis.

Zeeloodsen Wim Buysse en Bart Mortelmans namen de 18 jongens met opvoedsters, juf Renke en juf Jessie, al vroeg mee door Zeeuws Vlaanderen richting veerhaven van Breskens. Op de Westerschelde ferry werden allerhande apps opgestart door de IBIS jongens maar al snel bleek dat ‘een goede uitkijk’ toch het meeste oplevert…

Mountainbike Remouchamps

De dag na de verkiezingen van een nieuwe nationale, Vlaamse en Europese regering was het verzamelen geblazen in Remouchamps. Yves Eysackers had voor ons een parcours van 40 km uitgestippeld om ons sportief  namiddagje te vullen. Om 12h was iedereen present op de afspraak op de parking van de Carrefour te Remouchamp. Een groepje sportievelingen met Mark Sermeus, Patrick Schevenhels, Olivier Francois, Jimmy Masson, Andre Carpentier en mezelf werden door Yves kort 'gebriefd' over het verloop van het parcours en wat de aandachts punten waren. 

EMPA Tornooi 2019 - Antwerpen

Na ruim anderhalf jaar voorbereiding was het eindelijk zover. Op donderdagnamiddag waren we present om de laatste voorbereidingen te treffen en alle gasten te ontvangen en wegwijs te maken.

Drawing Party