Moto-vierdaagse Kordel - Eifel (D)

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Na een tweetal jaren het Franse binnenland te hebben platgereden, trokken we dit jaar terug naar Duitsland. Kris had er een mooi hotelletje uitgezocht, geleden te Kordel, aan de voet van Burg Ramstein. Tijdens de heenrit werd er afgesproken in Houffalize. Rond 13h was bijna iedereen aanwezig. We verwelkomden ook twee nieuwe motards van het Kust Korps, nl. Jean Paul Van Laere en Koen De Potter. Eén duo had nog andere verplichtingen in de voormiddag. Die zouden we dan terug zien in het Hotel.

Na een lekkere broodjes maaltijd werd de weg naar Kordel verder gezet. De gehavende Belgische wegen ruimden al snel plaats voor biljard-vlakke Luxemburgse en Duitse wegen.

Rond 17h30 kwamen we aan in het “Krauterhotel Villa Vontenie”, midden tussen de heuvels, Weg van alles.

De volgende dagen waren gevuld met prachtige bochtige wegen. Frank had zijn uiterste best gedaan om bij iedereen het plezier van het motor naar het ‘next level’ te verheffen en daar is hij met glans in geslaagd!!!

Onze GPS-madammen verschilden vaak van mening maar dat kon ons plezier niet dempen. We hebben mooi streken gezien met veel fauna (eekhoorns , vossen, wilde katten, roofvolgels en mooie flora.

En was je ’s avonds nog niet moe, dan kon je nog genieten van een mooie wandeling door de bossen rondom het hotel.

Op de laatste avond werden we dan nog aangenaam verrast door Kustloods Serge Duquet en zijn echtgenote Nicole. Zij waren op doorreis en hadden beslist om met ons een aangename avond door te brengen in het hotel!

De laatste dag bracht de rit ons terug naar Belgie. We konden zonder kaart tot op de millimeter bepalen wanneer we de grens overstaken!  In Bastogne nuttigden we nog een gezamenlijk middagmaal om dan, elk op zijn eigen tempo, naar huis te fietsen.

Het zit er weer op, Bedankt aan al deelnemers voor de leuke dagen en bedankt aan Frank en Kris voor de organisatie!

Verslag: Bart Lambert

Foto's Bart Lambert(, Koen De Potter, Geert Vandercappellen

 

Video

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.