Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2008

Bezoek Visserijmuseum

Op 13 november waren we weer op stap met onze gepensioneerden, ditmaal richting “Bachten de Kupe” waar we het vernieuwde Visserijmuseum van Oostduinkerke bezochten. Na een rondleiding van bijna twee uur was er geen enkel facet van de visserij die voor ons nog geheimen bezat.

Na de twee mooie aquaria waar de haringen, zandhaaitjes enz. blijkbaar heel gelukkig hun dagen doorbrachten was het eindelijk de beurt aan cafe “De Paardevisser” waar al dat zout weggespoeld werd met Westhoeks gerstenat.

We zien mekaar gelukkig allemaal terug op de Nieuwjaarsreceptie in het “Laiterietje” op zaterdag 10 januari.

Wapiti Mountainbike Bredene

De WAPITI Mountainbike Classic Bredene was de tweede manche van het Mountainbike Kustcriterium: een regelmatigheidscriterium van in totaal 6 strandraces die plaatsvinden langsheen de Vlaamse Kust. Meer dan 600 mountainbikers daagden op in Bredene voor deze spectaculaire strandsport.

Kruien

5 kruiers en 23 hongerig magen stonden deze morgen op het strand van Nieuwpoort klaar voor een historische garnaalvangst. Met een fris windje en onder een bewolkte hemel kozen William, Patrick, Bernard, Bart en Rene het ruime sop. Na een tweetal uurtjes hadden ze een emmertje vol en was het tijd om de inwendige mens wat op te warmen. De op traditionele wijze gekookte garnalen werd met smaak verorberd.

verslag en foto's : Bart Lambert

Voetbalwedstrijd Lodico's - Loodsen te Breskens

Onder een blakende zon en in een piekfijn uitgeruste voetbaltempel werd voor het eerst sinds het oprichten van de vereniging een voetbalwedstrijd georganiseerd tegen de Lodico's. Onder impuls van Johnny Gunst verzamelden 8 lodico's en hun vrienden een sterk voetbalteam.

Van in het begin zagen de loodsen zwarte sneeuw. De initiële druk werd goed opgevangen maar ondanks de sterke K-ploeg verdediging gingen de loodsen kopje onder.

De Ploegen:

Karting St Niklaas

De opkomst dit jaar was verbluffend. Alle korpsen waren vertegenwoordigd. Met 32 volwassenen en 19 kinderen kunnen we dus echt spreken van een succes.

Na de inschrijvingen kwamen de kinderen eerst aan de beurt. Door de grootte van de groep werd deze in twee gesplitst. In de eerste manche kwamen de + 11 jarigen aan de beurt. Bij de briefing bleek al snel dat al deze jonge racers al één of meerdere malen achter het stuur waren gekropen.
Ze deden alle hun uiterste best zoals blijkt uit de onderstaande "snelste ronde-tijden"

Motorrit Waimes

Op 15 september was hotel Hotleu de place to be, tenminste voor wie van motorrijden houdt, lekker eten, lachen en veel plezier. Dat was ons beloofd en de verwachtingen werden zeker ingelost.
Het was reeds de derde maal dat we Hotleu als uitvalsbasis namen, correct hotel met zwembad en een uitstekende keuken.

Helicopterdoop NHV

Wegens het daverend succes van 2006 en onder impuls van Filip Lonneville werd er voor de tweede maal een Luchtdoop boven Oostende georganiseerd voor de leden van LSVO en hun vrienden en kennissen.

Ditmaal konden we opstijgen en landen vanop de nieuwe prive terreinen van NHV. De vlucht van een kleine tien minuten liet ons vanuit Middelkerke over het strand naar Oostende vliegen. Na een rondje Oostende werd van via het hinterland terug naar de NHV basis gevlogen. Alle deelnemers waren super enthousiast.

Uitstap Vlissingen

Op 28 augustus trokken onze gepensioneerden voor de elfde keer per bus naar Vlissingen en de Soos.

Op de heenweg werd het Canada Museum en de tuinen van Adegem  bezocht. De bedoeling was om met de dames de tuinen te zien en met de heren het oorlogsmuseum doch dit was gerekend zonder de emancipatie van de vrouw, zodat ook talloze dames bleken geïnteresseerd te zijn in het oorlogsgebeuren, en omgekeerd. De  oorlogsgids bleek een gidse te zijn die zeker haar mannetje kon staan, de tuingids daarentegen een ludieke spraakwaterval met dichterlijke neigingen.

Tennistornooi De Haan

Ondanks de plechtige beloften van de weermannen dat de zon zou schijnen op de LSV-sportmiddag bleef het wolkendek boven De Haan gesloten en vooral grijs. Gelukkig bleef alles droog zodat de 20-tal tennissers en ongeveer evenveel fietsers er een heel aangename middag van maakten.

Watersportdag Bredene

Vandaag konden de waterratten onder ons zich eens uitleven bij de Watersportclub Inside - Outside te Bredene.
Voor de kinderen stond er een initiatiet zeilen op het programma. De volwassenen probeerden met windsurfen de wind te overwinnen.

Jammer genoeg was de wind meer dan overvloedig aanwezig zodat het zeilen al vlug gestaakt werd. Om de jongeren toch wat waterpret te gunnen werden ze getrakteerd op een gratis rondvaartje op de spuikom van Oostende.