Motorrit Waimes

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Op 15 september was hotel Hotleu de place to be, tenminste voor wie van motorrijden houdt, lekker eten, lachen en veel plezier. Dat was ons beloofd en de verwachtingen werden zeker ingelost.
Het was reeds de derde maal dat we Hotleu als uitvalsbasis namen, correct hotel met zwembad en een uitstekende keuken.

Samenkomstuur was gans toevallig voorzien op het aperitiefuur, een leuke meevaller. 17 dapperen melden zich, waaronder heel wat vaste waarden en oudstrijders, maar ook een nieuweling, we zoeken trouwens nog enthousiaste motorrijders om de groep uit te breiden.
Eerst een korte keuring van elkaars rollend materieel, weer een paar nieuwe modellen werden geshowed en dan werden dezen veilig opgeborgen achter slot en grendel tot de volgende morgen.

Na de kamerverdeling waagden sommige moedige mannen van roestvrij staal zich toch in het zwembad, ondanks de koude buitentemperaturen. De goede sfeer zat er al direct in van bij het bargebeuren, en de gouden regel dat er over alles mag gepraat worden behalve schepen,  loodswezen, varen en beurtregelingen werd natuurlijk weer flagrant geschonden.
Iedereen was blij aan tafel te gaan, het was al een lange dag voor sommigen die uit de verste uithoeken van het land komen. Na het avondeten werden de gesprekken nog verder gezet tot na middernacht.

Dinsdag: eerste rit, op het programma stonden een 370- tal km over de Ardeense baantjes. Ondanks de koude viel het weer nog mee, we waren al blij dat er geen regen was. De route was gebaseerd op de onderzoekingen en veldwerk van Ph. Genbrugge, gereputeerd roadbooksamensteller op rust en leidde door mooie dorpjes, langs stromende rivieren en over steile hellingen.
Twee kleine incidenten ontsierden de dag, eentje met een vrachtwagen die de weg blokkeerde en een ander met een onvoorzichtig warmbloedig persoon op een bromfiets die nog even zonder kijken wou oversteken.

De tweede avond begon zoals de eerste, zwemmen, bar...en nog twee ex- deelnemers die even een bezoekje aan onze bende bracht en mee aan tafel schoof.
Daarna werd er een bezoek gebracht aan de kegelbaan van het hotel, twee ploegen werden gevormd en een vriendelijke rivaliteit was het resultaat. Spelen is uiteindelijk belangrijker dan winnen.
Iedereen was blij om na die vermoeiende dag zijn bed te zien.

Woensdagmorgen stond er nog een kort ritje over de Duitse grens op het programma, eerlijk gezegd beter onderhouden wegen als in ons Wallonië. En ook een mooie streek natuurlijk daar in het Eiffel- gebied. Als er dan ook nog af en toe een schuchter zonnetje doorkwam was de rit al geslaagd.

Tot besluit volgde er volgens de traditie nog een middagmaal in ons hotel, motoren werden terug voorzien van bagage want het afscheid kwam eraan.
De eerste voorzichtige afspraken voor de motortoer 2009 werden vastgelegd, gelukkig maar want het zou jammer zijn als dit nu al meer dan 10 jarig doorgaand evenement van de LSVO kalender zou geschrapt worden.