Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensocieteit

Nadat we wegens Covid twee jaar hebben geschrikkeld, was het weer tijd voor een verbroedering tussen de korpsen in de Belgische Loodsen Sociëteit. We werden hartelijk ontvangen en voorzien van voldoende 'natjes' en 'droogjes'.

De voorzitter van de soos heette ons welkom en maakte van de gelegenheid gebruik om de jong gepensioneerden even in de bloemetjes te zetten en te voorzien van een leuk cadeau.

LSVO had vanuit Oostende vervoer voorzien om gezamelijk naar Vlissingen te rijden. Met 9 personen waren we dan ook aangenaam vertegenwoordigd. Ook de volgende jaren zullen wij dit proberen te regelen!

Fietstocht Belgische Loodsen Sociëteit 2022

Op dinsdag dertien september was het weer tijd voor de fietstocht van de soos. Hiernaast enkel sfeerbeelden met dank aan Davy om de foto's door te sturen.

BBQ-Time Belgische Loodsen Societeit

Aangenaam weer, een goed jazz bandje, een lekkere BBQ, dit was het ideale recept voor een korpsoverschrijdende bbq, georganiseerd door de Belgische Loodsen Sociëteit.

Als eerste mocht LSVO de spits afbijten. De hoeve “Les Jardin de Jeanne” in Middelkerke was de ideale locatie.

Na een welkomsaperitief  en een babbel met de vele collega’s van andere korpsen werd er gesmuld van de lekkere barbecue.

Ondertussen werd gans het gebeuren opgeluisterd door een jazzbandje die het geheel perfectioneerde.

Fietstocht Belgische Loodsen Sociëteit

Op dinsdag 14 september was het weer tijd voor de jaarlijkse fietstocht van de Belgische Loodsen Sociëteit. Het zachte herfstweer was ideaal. De routes, uitgestippeld door Pim Vercauteren, werden zoals de vorige jaren opgesplitst in de een lange voor de 'echte' wielertoeristen en een kortere voor de langzamere fietsers.

Zo te zien was het dus weer een mooi succes. Op naar volgend jaar!

Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensociëteit

Traditiegetrouw werden we op de laatste zondag van januari weer uitgenodigd op de Nieuwjaarsreceptie van de Belgische Loodsen Sociëteit.

Uiteindelijk waren we toch present met 12 LSVO leden vanuit Oostende en een 7-tal zeeloodsen die aan de beurt waren en even goede dag kwamen zeggen. Echt TOP! 
Het jaarlijkse weerzien blijft natuurlijk een leuke happening met een natje en een droogje. Iedereen tevreden dat er 2 BOB's (bedankt, William!)meewaren om iedereen veilig en verstandig thuis te krijgen.

Volgend jaar ben ik zeker dat er nog meer LSVO-ers aanwezig zullen zijn 

Verslag & Foto's Bart Lambert

Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensocieteit

Om 14h15 was het verzamelen geblazen op het Marie-Jose plein te Oostende. Samen gezellig een praatje doen in het busje naar Vlissingen met aan het roer de Voorzitter Himself!. We zijn blij te mogen vaststellen dat dit evenement steeds meer bijval vindt onder onze leden.

We krijgen, na het woordje van het soos-bestuur, de mogelijkheid om de hoogstnoodzakelijke werken te bezichtigen waar het soos-bestuur reeds anderhalf jaar druk mee bezig is. Het resultaat, ondadnks de afgewerkte staat, mag reeds gezien zijn. 4 ruime kamer worden volledig vernieuwd.

Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensocieteit

Op de laatste zondag worden de Loodsen Sport Verenigingen uitgenodigd door de Belgische LoodsenSociëteit om korpsoverschrijdend te klinken op het nieuwe jaar.

Vanuit Oostende werd gezamenlijk vervoer georganiseerd. Vorig jaar kwamen we net toe met een busje, dat jaar zat het busje stampvol en werd een extra wagen ingezet. Terwijl de eerste wagen langs Terneuzen rondreed, reed de tweede wagen naar Breskens om aldaar de veerboot naar vlissingen te nemen. Daar stond William met het busje te wachten om de "veerbootmannen" naar de soos te brengen.

Fietstocht Soos Walcheren

De tweede dinsdag van September is sinds enkele jaren de vaste afspraak voor een fietstocht door Walcheren.

Fietstocht Soos Walcheren

Er waren 17 fietsers: 6 rivierloodsen, 2 kanaalloodsen, 6 zeeloodsen, 3 nederlandse collega's.

Fietstocht Soos Walcheren

Voor de eerste maal sinds "loodsen"heugenis werd er op initiatief van de Belgische Loodsensociëteit en in samenwerking met de Loodsen Sport Verenigingen een fietstocht door Walcheren ingericht.