Uitstap Red Star Line Museum

Webnieuws overzicht

Activiteit Overzicht

Het LSV-dagje “Red Star Line” was één groot succes. Qua aantal deelnemers (38) en qua weersomstandigheden (azuurblauwe lucht en zon, gans de dag) werd dit initiatief, ons ingefluisterd door Ph. Buyssens, een voltreffer.
Jammer genoeg waren geen gidsen in het museum zelf meer voorhanden maar dat stoorde de deelnemers weinig. Er viel enorm veel te lezen en er waren honderden foto’s en beelden te bewonderen zodat ieder dit op zijn eigen tempo kon bekijken.

Na een korte lunch in de plaatselijke horecazaken stonden 2 gidsen ons op te wachten voor een begeleide wandeling door het Eilandje. Een stadskwartier met nog veel sporen van de oude Red Star Line.  Een begeesterde gids kon de ene groep althans makkelijk 2 uur boeien met zijn anekdotes en verhaaltjes.
Om 16h was onze zak volgestouwd met cultuur en werd het hoog tijd om de dorstigen te laven. Daarvoor had LSV een uitnodiging ontvangen van het nabij gelegen Belgian Ships Archive om hun bar te gebruiken. Na een pintje of 2 kregen we van de plaatselijke Lange Omvaart-vrijwilligers een rondleiding door hun klein museum. Onder de indruk van hun vrijwilligerswerk beloofden de LSV’ers een goed woordje te doen voor hun intiatief en binnenkort zullen alle LSV-leden hierover wat info krijgen …

Verslag en foto's: William Devlaminck