MTB Schobbejaksroute

Webnieuws overzicht

Activiteit Overzicht

Mede dank zij een inderhaast opgetrommelde schoonbroer konden we het deelnemersaantal van de vorige mountainbikerit evenaren..... 3 !

Om 13h30 hadden de deelnemers er zin in. We beslisten direct om de grote route (65km) te rijden. De schobbejaksroute, gecombineerd met de mountainbike route Beernem zit vol afwisseling. Bos, veld en gewone wegen volgden elkaar ook zeer snel op. Het begin tempo lag hoog (gem 23,8 km/h).

Eens in Beernem, ongeveer halfweg, opteerden we voor een rustpauze in " 't Boothuis". Nadat de batterijen weer een beetje opgeladen waren, werd de terugweg aangevat. Na ongeveer 10 km rijden sloeg het noodlot tot: lekke band voor Ronny. Reservemateriaal hadden we bij de hand en na een kwartiertje was de band hersteld en konden we verder. Nog geen kilometer verder , "Bang", de herstelde band weeral stuk. Het ventiel van de nieuwe band was zonder waarschuwing afgebroken. Na een uitwisselingsproject met de reserveband van Roland werd de band opnieuw hersteld . Gezien de tijd die we verloren hadden met de herstellingen en het gebrek aan verdere reservebanden, beslisten we de rit dan maar in te korten. Via een tussenstopje aan een fietsenwinkel in Sijsele kwamen we toch tevreden aan op onze vertrekplaats met toch nog 50 km op de teller.

Ronny en Bart hebben tijdens deze rit hun meerdere moeten herkennen in een kwikke Roland Boussemaere die er stevig de pees heeft opgelegd! Bedankt aan de deelnemers voor deze aangename namiddag!