Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2021

Museumbezoek "De Ijslandvaarders"

Na alle Covid beslommeringen waren de gepensioneerde loodsen en vrienden terug op het appel om de mooie expo over de IJslandvissers te bezoeken. Alle 25 personen hadden hun mondmaskers en covid pas bij en onze gids Joris was in “vliegende” vorm. Hij heeft immers jaren geleden zelf op IJsland gevaren.

Mountainbike rit Huldenberg

Nadat we deze rit 12 dagen hebben moeten uitstellen vanwege een of ander Wereldkampioenschap was het onze beurt om de omgeving te verkennen. 6 Deelnemers waren stipt op tijd en we konden reeds een kwartiertje vroeger vertrekken.

Het eerste deel van het parcours was het pittigste deel met straffe hellingen en soms steile afdalingen. We vertrokken met droog weer en zelfs een zonnestraaltje af en toe.

De aanmoediging op de baan voor "Wout", "Remco" en "Adrie" gaf ons de nodige moed. Halfweg werden we opgewacht met drank, suikerwafels en bananen om het energiepeil wat op te krikken en of dat nodig was!

Fietstocht Belgische Loodsen Sociëteit

Op dinsdag 14 september was het weer tijd voor de jaarlijkse fietstocht van de Belgische Loodsen Sociëteit. Het zachte herfstweer was ideaal. De routes, uitgestippeld door Pim Vercauteren, werden zoals de vorige jaren opgesplitst in de een lange voor de 'echte' wielertoeristen en een kortere voor de langzamere fietsers.

Zo te zien was het dus weer een mooi succes. Op naar volgend jaar!

Mototrip 2021 Sauerland - Westfeld

Na de Vogezen-reis van vorig jaar, verlegden we ons terrein terug naar Duitsland. Dit om het evenwicht te bewaren.

Fietstocht langs 16 bossen - Bottelare en omgeving

Ondanks de dreigende wolken en een dankzij een goede analyse van de buienradar werd er beslist om de fietstocht toch te laten door gaan. Met 5 deelnemers, André Portier met echtgenote Helene, Johnny Gunst met echtgenote Marleen en mezelf verzamelden we aan de kerk van Bottelare. De oorspronkelijk bedoeling was de “fietsroute langs 9 bossen” te fietsen. De route is ongeveer 32 km lang. Nog voor vertrek vanuit Bottelare werd gezamenlijk beslist om de lat wat hoger te leggen.

Bezoek Thortonbank - 9 juli 2021

Op vrijdag 9 juli , met 1 jaar uitstel, zijn we eindelijk vertrokken voor onze zeereis naar de Thornton bank. Onze cruiser was een omgebouwde visser ,de Albatros. Van Oost , Vieren ,Vandecasteele en ik zelf waren ingeschreven, samen met enkele familieleden. Deze reis werd georganiseerd samen met een andere groep onder leiding van onze vaste gids Joris. Het weer was prima, ongeveer 2 Bft maar de zon liet het wat afweten.. De deskundige uitleg van de gids was welkom om de tijd te verdrijven want de heenreis duurde ongeveer 2 uur.