Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2014

Motorrit Luxemburg

De LSVO- motortocht, ook gekend bij anciens als de " 1000 bochten " moet ondertussen ongeveer zijn 20 jarig jubileum vieren. Van de oorspronkelijke deelnemers zijn er maar weinig overgebleven. Gedurende de laatste jaren heeft zich een vaste harde kern gevormd van enthousiaste deelnemers.

Op 15 september was het weer zo ver. Oerend hard kwamen ze weer aangescheurd vanuit alle windstreken, van vanuit De Panne tot Opgrimbie. Want ze hadden van de LSVO- tocht gehoord.

Fietstocht Nieuwpoort

Op 26 juni 2014 werd er een fietstocht uitgetippeld in en rond Nieuwpoort.

Uitstap IBIS

Op donderdag 19 juni vergezelden zeeloodsen Wim Buysse, Bart Mortelmans en Michel De Meyer 12 jongens en 2 juffen van het Koninklijk Werk IBIS op daguitstap naar Vlissingen. Speciaal aan deze uitstap was dat het voor juf Nadia reeds de 25e keer was dat ze dit mocht doen !

Na een korte kennismaking op de school vertrok de groep vol ongeduld met 2 mini-busjes naar Breskens waar de veerboot werd genomen naar Vlissingen.

EMPA Tornooi 2014 - Kiel

Op donderdag 29 mei zijn we met slechts een kleine delegatie in Kiel toegekomen, waaronder 13 spelers. Voor het derde jaar op rij werd één ploeg gevormd bestaande uit leden van de verschillende sportverenigingen. Voor LSVO speelden Erwin Michiels, Steve Burm en Ward Puttemans.

Voorafgaand aan trekking mocht ons lid en oud-voorzitter Roger Lauwereins, op uitnodiging van de organisatoren, een toespraak houden ter gelegenheid van de 50 ste editie van het tornooi waarvan zijn vader Dolf de stichter was.

MTB Schobbejaksroute

Mede dank zij een inderhaast opgetrommelde schoonbroer konden we het deelnemersaantal van de vorige mountainbikerit evenaren..... 3 !

Om 13h30 hadden de deelnemers er zin in. We beslisten direct om de grote route (65km) te rijden. De schobbejaksroute, gecombineerd met de mountainbike route Beernem zit vol afwisseling. Bos, veld en gewone wegen volgden elkaar ook zeer snel op. Het begin tempo lag hoog (gem 23,8 km/h).

Voetbalwedstrijd Lodico's - Loodsen

Sedert 9 oktober 2008 werd er met de loodsen de spot gedreven vanwege hun klinkende nederlaag van 8-2!
Sedert 9 oktober 2008 waren de loodsen gebrand om revange te nemen!

Uitstap Visserijmuseum Oostduinkerke

Op donderdag 27 maart hebben een 20-tal gepensioneerden het aangedurfd, dit na het debacle van vorig jaar in Brussel, om op uitstap te gaan naar het Visserij Museum in Oostduinkerke.

Deze keer was het een volledig succes. Niet alleen door de deskundige uitleg van onze gids Joris Surmont maar ook de “tongsjes met frieten” in de Paardenvisscher was om de vingers af te likken.

Dus de afwezigen hadden deze keer echt ongelijk.

Pensioenviering

De monding van de Schelde zag met lede ogen de laatste jaren weer enkele collega’s, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, definitief geland worden.

Uitstap Red Star Line Museum

Het LSV-dagje “Red Star Line” was één groot succes. Qua aantal deelnemers (38) en qua weersomstandigheden (azuurblauwe lucht en zon, gans de dag) werd dit initiatief, ons ingefluisterd door Ph. Buyssens, een voltreffer.
Jammer genoeg waren geen gidsen in het museum zelf meer voorhanden maar dat stoorde de deelnemers weinig. Er viel enorm veel te lezen en er waren honderden foto’s en beelden te bewonderen zodat ieder dit op zijn eigen tempo kon bekijken.

Algemene Ledenvergadering Sunparks De Haan

Dit jaar mochten de leden zich amuseren in het tropisch zwemparadijs van Sunparks De Haan. 5 Volwassenen en 8 kinderen lieten wind en regen voor wat het was en genoten duidelijk van de geboden waterpret.