Alle verslagen van onze activiteiten die plaatsvonden in het jaar 2012

Karting St Niklaas

Onder de vlag van LSVO slaagde Frank Stroobants er weer eens in om 31 volwassen en 7 jeugdige rijders warm te maken voor een middagje karting in St.Niklaas. Na eerst een kwartiertje les aan de jongeren mochten de meer ervaren loodsen en hun familieleden en/of vrienden zich naar de start begeven.

Motorrit Holland

Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Mototoer, zijn we erin geslaagd om een kustloods voor de kar te spannen om de mototoer in te richten. En het moge gezegd zijn, het was de moete waard. Vol met vooroordelen, zoals " een roadbook van flitspaal tot flitspaal" of "bochten pikken aan 25 km/h", zo konden we er 1000 bedenken, vertrokken we richting Hulshorst in Nederland. Niets was minder waar! Ok, De flitspalen stonden er wel, en sommige werkten nog ook. De mooiste foto's zullen ze ons nog toesturen!

Fietstocht LSV Gepensioneerden

Het zou waarschijnlijk de slechtste dag worden, wat het weer betreft, van de maand augustus. Maar 15 mannen en vrouwen vonden dat geen reden om thuis te blijven. En gelijk hadden ze ! 1-maal moesten we stoppen wegens een forse bui , maar voor de rest was het mooi weer.

Dank aan André Portier die deze tocht had voorbereid.

Mooie streek, mooie bediening (voor het middagmaal) en mooie afsluiter met de verjaardag van René Cloet.

Uitstap Ibis

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we weer op uitstap geweest met het vijfde jaar van het Koninklijke Werk IBIS. 
Om 10h werden de jongens opgewacht door P. Van Langendonck en F. Pannecoucke   aan de veerhaven te Vlissingen. 
Het was weer eens een prachtige zonnige dag .  Genoeg ingrediënten om een mooie  flinke wandeling te maken langs de dijk  richting Vlissingen.   Daar bezochten we het reptielenmuseum. 
Na dit bezoek werden de jongens verwacht in de loodsensociêteit , voor een overheerlijke spaghettimaaltijd. 

EMPA Tornooi 2012 - Liverpool

Nadat de ploeg de nachtboot naar Hull (een B4H dus …) had beloodst en 200km aan de verkeerde kant had gereden werd ze bij aankomst zowaar opgewacht door Her Majesty the Queen herself. Na wat over en weer gezwaai tussen haar en onze meer koningsgezinde leden besloot de ploeg het prachtig gerenoveerde Albert Dock gebied te bezoeken. Het Maritime Museum en het Museum of Liverpool viel bij iedereen in de smaak, Tate’s (Modern Art) daarentegen werd door sommige cultuurbarbaren minder gesmaakt. Er moet bij gezegd worden dat de grens tussen kunst & kitch soms enkel aangegeven wordt door de begeleidende teksten bij de kunstobjecten. 

Mountainbike De Haan

3 Dappere deelnemers (Pascal Degraeve, Andre Carpentier en Ondergetekende) waren als enigste present voor de mountainbiketocht. Ondanks de goede voornemens van de voorzitter, die ons wel uitwuifde, besloot hij toch maar om te verzaken aan de tocht. Duistere "verplichtingen" lieten ons in het ongewisse.

Uitstap Hogere Zeevaartschool Antwerpen

Op donderdag 26 april hebben 32 oudere loodsen,met of zonder partner, het aangedurfd om hun vroegere school te bezoeken. We werden opgewacht door de PR- van de school de Heer Eddy De Bondt. Na een kop koffie en een power-point presenatie,  kregen we een rondleiding waarbij we enige praktijklessen mochten bijwonen. Vooral de simulator had veel bijval.

Het voornaamste nieuws was dat vanaf 2014, een opleiding van Master,  5 jaar zal duren ipv 4 jaar.

Wij vonden dat het nog altijd even moeilijk was als vroeger (sic).

Tenslotte vond iedereen het een geslaagde uitstap.

Pensioenviering

Op zaterdag 10 maart werden Roland (Boussemaere), Ronald (Puystiens), Eddy (Titeca), Jan (Blomme), Donald (Decraecke) en Philip (Van Ryssen) in de bloemetjes gezet voor hun jaaaaaaren trouwe lidmaatschap aan LSV en hun pensionering uiteraard.

Het moet gezegd dat het Bel Air restaurant op de luchthaven van Oostende dit jaar wel een uitzonderlijk heerlijk menu voorschotelde voor de feestneuzen. 
Tussen de St.Jacobsvruchten en het lamskroontje door nam voorzitter Patrick Wallaeys even het woord om iedereen te bedanken en om de echtgenotes in de bloemetjes te zetten.

Algemene Ledenvergadering - Quiz

Na de statutaire algemene vergadering, waarin het kasboek werd goedgekeurd en een aantal belangrijke punten werden besproken, genoten de 33 aanwezigen van een lekkere "beefsteak Frites". Daarna werd alles klaargezet voor de Quiz. Ook dit jaar konden we rekenen op Jan als quizmaster en Patrick Goosens voor de techniek ( Bedankt, Patrick).

In een nek aan nek race zetten de loodsen en hun echtgenoten hun beste beentje voor. Uiteindelijk bracht een spannende laatste ronde 1 winnaar naar voor.

Op naar de volgende kwis. Hopelijk mogen we dan minstens evenveel mensen verwelkomen voor een superleuke avond!

Nieuwjaarsreceptie Gepensioneerde leden

Op 14 januari 2012 verwelkomden we opnieuw onze gepensioneerde leden voor een hapje en drankje. Na het welkomswoord en de gebruikelijk wensen werd er lekker gegeten en gedanst. Deze nieuwjaarsreceptie had echter een speciaal tintje. Alle activiteiten voor de gepensioneerden van de laatste decennia werd verzorgd en opgevolgd door André, bijgestaan door zijn echtgenote Josianne. Na jarenlange tomeloze inzet dragen André en Josianne de fakkel over aan Jan Vanleke. Een dikke "MERCI" voor ANDRE en JOSIANNE is hier zeker op zijn plaats.