Sloepentocht Leie

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Al een week op voorhand werden de weersvoorspellingen nauwgelet in het oog gehouden en het zag er niet goed uit! Regen en Wind zouden ons uitstapje omvormen in een minder plezante ervaring. In het begin bleef het weerbericht ons met doemscenario's bestoken maar naarmate de sloependag naderde werden ze gelukkig zeer hoopvol.

Om 09h45 was iedereen present aan de Goubalaan te Drongen. 23 personen met zeebenen stonden te popelen van ongeduld om de Leie, van Gent tot Astene te verkennen. Wegens panne van een kleine luxesloep kregen we een familieboot ter onzer beschikking. Deel 1 van het avontuur was het oppikken van de Picnic te Gent. Daarna werden de stevens richting Astene gericht. Met de zichten op de mooie tuinen, samen met een aperitiefje en het zonnige weer, kon de dag niet meer stuk.

Onderweg werd de picnic aan boord met smaak genuttigd.

Rond 15h00 hielden we dan een pauze aan het sashuis van Astene. Daar kregen we van de "Sasmeester" een geamineerde uitleg over Astene Sas. Na een verfrissend drankje en een bezoek aan het kleine museum op de eerste verdieping werd het tijd om terug te keren naar Drongen om de boten in te leveren.

Het laatste deel van de reis verliep echter niet zonder slag of stoot. Zo'n 45 minuten voor aankomst viel de familieboot zonder benzine. Een Lloyd's Open Form met "No Cure, No Pay" Clausule werd direct onder de neus van de schipper geduwd. Nadat het sleeptransport goed onderweg was werden we nog getrakteerd op een hevige stortbui met windvlagen.

De avond werd afgesloten in het Restaurant "Nenuphar" met een lekker avondmaal.