Motorrit Vulkaaneiffel

Activiteit Overzicht
Webnieuws overzicht

Duizend bochten en één rond punt te veel...

Op maandag 13 september 2010 was iedereen weer klaar om te vertrekken naar Monschau. Sommigen reden rechtstreeks, andere gingen liever nog even aan sightseeing doen op de ring rond Hasselt (nie waor, Guido).

Aan de toog van Hotel Hirsch vond iedereen elkaar. Nieuwe gezichten en oude bekenden hadden elkaar veel te vertellen. Na een "douchke" konden we allemaal aan tafel voor een heerlijke maaltijd, geserveerd door Lukas. Vergeet Barbara (Berck 2009 nvdr.) maar Frank, de vrouwen mogen ook wel eens wat. Daarna nog iets drinken en om 's morgens vroeg uit de veren te zijn, klaar voor 345 km motoplezier.....dachten we.

Na een half uurtje kwam er echter al een abrupt einde aan de pret. Rode autootjes met oude mannekes met een hoedje, ronde punten en moto's gaan niet samen. Serge en Nicole kunnen er over meepraten. Gelukkig waren de Ambulance en Politie snel ter plekke en viel alles op het eerste zicht nogal mee.

Na anderhalf uurtje konden we onze tocht voortzetten om in het eerstvolgende cafeetje te stoppen om ons op te warmen en te bekomen van dat toch wel akelig avontuur. Na goed nieuws ontvangen te hebben vanuit het ziekenhuis konden we de rest van de 300 km op een rustige manier afwerken en kwam iedereen heelhuids toe aan het hotel. Helaas waren sommige zo moe dat ze bij het parkeren van de motor in de garage omvielen van de slaap!

De volgende dag lag er 185 km asfalt voor de wielen. Twee vroege vogels deden er nog 40 km bij, op zoek naar nieuw rubber. Doorheen de Hoge Venen, Voeren en Nederlands Heuvelland, bereikten we via de kempense mijnstreek Zolder waar we op een boogscheut van het Circuit "Ter Laemen" verwacht werden voor een lekker Steak met handgesneden Reuze frieten! Na de koffie en het afscheid gingen iedereen terug huiswaarts. Een aantal motards gingen nog eens kijken op het Circuit "Ter Laemen", hopend op een extra rondje van LSVO!

verslaggevers: Chris Coenen en Bart Lambert