De Belgen van de Country Marathon Club - Roland Boussemaere

Niet enkel onze jongeren zijn sportief. Naast Jean D'hondt die zijn sporen verdient tijdens de verschillende disciplines in het langlaufen, hebben ook nog Roland Boussemaere die jaarlijks een aantal marathon's loop, wereldwijd.

Onlangs verscheen er in het magazine running.be een reportage over oa Roland, te lezen via onderstaande link

Bron: running.be, De Belgen van de Country Marathon Club, pagina 42, tekst Dirk Van Thuyne, foto's Clem Mertens, Roland Boussemaere

Antwerp 10 Miles

Dat LSVO nog steeds topsporters herbergt mag dan amper geweten zijn, toch zijn ze er. Tijdens de Antwerp 10 miles behaalt Sven Naets de 14de plaats (op 23000 deelnemers!) met een tijd van 52m 22s.

Halfweg de wedstrijd lag Sven nog op de 20st plaats maar bij de ingang van de Waaslandtunnel (na 13,1 km) was hij reeds naar de 14de plaats opgeschoven. Deze wist hij te handhaven tot aan de finish. Sven eindigde  3m 40 seconden na de winner wat toch nog eens wijst op een zeer puike prestatie.

Proficiat Sven!!!

Op onderstaande link vind je alle prestaties van Sven van vorig jaar.

LSVO Internationaal op de kaart gezet

Gedurende de maand Februari werd onze sportvereniging LSVO Internationaal op de kaart gezet. In de discipline NORDIC SKI (langlaufen) deed ons gepensioneerd lid Jean D'hondt mee aan twee internationale wedstrijden.

Beide wedstrijden maken deel uit van het wereldbefaamde Worldloppet, Deze organisatie omvat 20 races in 20 landen verdeeld over 4 continenten. Op twee daarvan was Jean aanwezig.

3 februari 2019: König Ludwig Lauf in Oberhammergau

Jean-Marie Deryckere - Pelgrimstocht

Bij deze willen we ons lid Jean-Marie Deryckere feliciteren met zijn uitzonderlijke prestatie.

Op 2 april 2018 vertrok Jean-Marie Deryckere, vanuit zijn thuisbasis Maldegem, op Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De pelgrimsroute bedroeg 2165 km. Na exact 3 maanden stappen arriveerde hij  op 2 juli 2018 in Compostella.

10 miles Malle

Bij deze willen wij graag ons lid en collega Sven Naets speciaal vermelden en proficiat wensen met zijn puike prestatie op de 10 miles van Malle.

Het deelnemersveld van 313 deelnemers was voor Sven geen probleem. Hij eindigde op de 2de plaats met een tijd van 00:56:02. Dat is één minuut sneller dan zijn prestatie op de 10 mijl van Antwerpen in 2015.

Proficiat SVEN!

 

Roland Boussemaere genomineerd voor Sportman van het Jaar te Knokke-Heist

Op 23 december 2015 heeft de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist de genomineerden gekozen die in aanmerking komen voor de sporttrofeeën 2015. De verschillende laureaten worden door een gerechtsdeurwaarder bekend gemaakt tijdens de officiële huldiging in het Casino van Knokke-Heist ter gelegenheid van de “Nacht van de Sport” op zaterdag 30 januari 2016. Je vindt de genomineerden hieronder opgesomd. Zijn genomineerd : Sportvrouw: Martine Aerts, Anne-Marie Danneels en Nancy Obreno (Tri Team). Sportman: Roland Boussemaere (Marathon Team), Piet Depauw (Tri Team) en Francis Reubens (Runnig Team).

10 Miles Antwerpen

Bij deze willen wij graag ons lid en collega Sven Naets speciaal vermelden en proficiat wensen met zijn puike prestatie op de Antwerp 10 miles.

Het grote deelnemersveld van 41.300 deelnemers was voor Sven geen probleem. Hij eindigde op de 58ste plaats op 00:57:02. (gemiddeld 16,93 km/h).

Roland Boussemaere genomineerd voor Sportman van het Jaar te Knokke-Heist

Op zaterdag 3 januari 2015 heeft de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist de genomineerden gekozen die in aanmerking komen voor de sporttrofeeën 2014. 

Roland Boussemaere genomineerd voor Sportman van het Jaar te Knokke-Heist

De genomineerden voor de sporttrofeeën 2012 Knokke-Heist

 

Deze morgen 5 januari heeft de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist de genomineerden gekozen die in aanmerking komen voor de sporttrofeeën 2012.

Roland Boussemaere: Sportman van het Jaar te Knokke-Heist

In Knokke-Heist heeft de Raad van Bestuur van de Stedelijke Sportraad zaterdag 9 januari de sporttrofeeën 2009 toegekend. Stefanie Wauters van de Ju-Jitsu Kuo Lung en Roland Boussemaere van het Marathonteam Knokke-Heist werden verkozen tot sportvrouw en tot sportman van het jaar. Sportclub van het jaar werd de Royal Belgian Sailing Club. Het Tumblingteam van de Gym Knokke-Heist legt beslag op de titel van Jeugdploeg van 2009. En Wesley Verla van de Judoschool Depoorter in Maldegem werd verkozen tot Beloftevolle Jongere van het jaar. Er werd geen laureaat van sportverdienste aangeduid.