Steun aan de IBIS

Vanwege de Coronacrisis kon de uitstap naar Vlissingen dit jaar niet doorgaan. Omdat we het zonde vonden wilden we toch iet s in de plaats doen voor onze Jongeren van de IBIS.

In overleg met de school werd beslist om het bedrag dat we normaal sponsoren voor de uitstap, op een andere, educatie manier mocht  besteed worden. Als voorstel kregen we van de school de aankoop van drie Bouwdozen "mBot Ranger Robot Kit".

Het deed ons veel plezier dat we woensdag dan ook onderstaande mail van de IBIS ontvingen:

 

Nieuwjaarsreceptie Belgische Loodsensociëteit

Traditiegetrouw werden we op de laatste zondag van januari weer uitgenodigd op de Nieuwjaarsreceptie van de Belgische Loodsen Sociëteit.

Uiteindelijk waren we toch present met 12 LSVO leden vanuit Oostende en een 7-tal zeeloodsen die aan de beurt waren en even goede dag kwamen zeggen. Echt TOP! 
Het jaarlijkse weerzien blijft natuurlijk een leuke happening met een natje en een droogje. Iedereen tevreden dat er 2 BOB's (bedankt, William!)meewaren om iedereen veilig en verstandig thuis te krijgen.

Volgend jaar ben ik zeker dat er nog meer LSVO-ers aanwezig zullen zijn 

Verslag & Foto's Bart Lambert

Jean-Marie Deryckere - Pelgrimstocht

Bij deze willen we ons lid Jean-Marie Deryckere feliciteren met zijn uitzonderlijke prestatie.

Op 2 april 2018 vertrok Jean-Marie Deryckere, vanuit zijn thuisbasis Maldegem, op Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De pelgrimsroute bedroeg 2165 km. Na exact 3 maanden stappen arriveerde hij  op 2 juli 2018 in Compostella.

Helicopterdoop NHV

Wegens het daverend succes van 2006 en onder impuls van Filip Lonneville werd er voor de tweede maal een Luchtdoop boven Oostende georganiseerd voor de leden van LSVO en hun vrienden en kennissen.

Ditmaal konden we opstijgen en landen vanop de nieuwe prive terreinen van NHV. De vlucht van een kleine tien minuten liet ons vanuit Middelkerke over het strand naar Oostende vliegen. Na een rondje Oostende werd van via het hinterland terug naar de NHV basis gevlogen. Alle deelnemers waren super enthousiast.